O NAMA

O nama

Proizvodni program Jadrana trenutno obuhvata razne mašine za građevinarstvo – mašine za obradu armature (mašine za ispravljanje i rezanja, mašine za kalibrisanje, mašine za savijanje, mehaničke i pneumatske makaze, automat za proizvodnju uzengija, mašine za proizvodnju armaturnih mreža i mašinu za proizvodnju ogradnih panela itd.), noževe za sve vrste mašina za građevinarstvo, noževe za sečenje lima u toplom i hladnom stanju i dr.
Takođe proizvodimo i niz delova mašina (rezervnih delova) za mašine u građevinarstvu, kao i druge mašine koje se koriste u drugim industrijskim granama.
Naši inženjeri su spremni da ispune posebne zahteve kupaca izvan građevinarstva koji na tržištu ne mogu da obezbede rezervne delove za njihove već postojeće mašine ili kojima su potrebne nove mašine za izradu određenih proizvoda.
Što se tiče konstrukcije mašina na zahtev klijenata već dugo uspešno sarađujemo sa velikim kompanijama iz oblasti farmaceutske i prehrambene industrije.

Dalji razvoj

NAŠ BUDUĆI RAZVOJ JE USMEREN NA PROŠIRENJE DELATNOSTI U INOSTRANSTVU, PRE SVEGA U ISTOČNOJ I CENTRALNOJ EVROPI.

Obim prodaje naših proizvoda, pre svega na tržištu Tunisa, Mongolije, Izraela, Indije, Alžira  Rusije, uslovio je osnivanje predstavništava Jadrana u Krasnodaru, Moskvi i Sankt-Peterburgu, takođe Izrael – Haifa i najnovije tržište nam sa našim predstavništem je Indija i Alžir . Ove poslovne jedinice nam omogućuju pružanje logističke podrške ovim udaljenim tržištima.
Od osnivanja do danas Jadran pokazuje stalni rast proizvodnje. 2008. godine Jadran se preselio u novu fabriku koja zauzima površinu od 1.200 m2. U njoj su smeštene linija za proizvodnju, linija za montažu i kancelarijske prostorije.
Naši inženjeri su spremni da ispune specijalne zahteve kupaca izvan građevinarstva koji na tržištu ne mogu da obezbede rezervne delove za njihove već postojeće mašine ili kojima su potrebne nove mašine za izradu određenih proizvoda. 

Istorija

    • 1967  –
    • Mašinska radionica Jadran je osnovana 1967. godine kao porodično preduzeće za proizvodnju mašina i delova mašina. Osnovao ju je Tomislav Danilović nakon višegodišnjeg iskustva u konstrukciji mašina u Nemačkoj. Osnivač je želeo da stečeno iskustvo prenese u domovinu i počne proizvodnju mašina i delova mašina koje do tada nisu postojale na srpskom i jugoslovenskom tržištu.

    • Od tada se proizvodnja u našoj fabrici stalno razvijala. Iskustvo dugo dve generacije postepeno je pretvoreno u tradiciju, znanje i kvalitet.

  • – 2016  
  • Danas se naša ponuda mašina sastoji od oko dvadeset tipova mašina koje mogu da zadovolje sve zahteve mašinske obrade: od strugarske obrade, preko bušenja, ozubljenja i dr. do termičke obade.

Prednosti kompanije Jadran

 ZNANJE?

U našoj petoj deceniji poslovanja, zahvaljujući iskustvu, operativnom znanju i tehničkoj ekspertizi u prilici smo da ponudimo mašine i mašinske delove proverenog kvaliteta kupcima u zemlji i inostransvu . .

 ISKUSTVO?

Mašinska radionica Jadran je osnovana 1967.godine kao porodična firma za izradu mašina i mašinskih delova i od tada do danas smo lideri u oblasti mašina i mašinskih delova.

 STRUČNOST?

Naš tim čine visokokvalifikovani stručni radnici i inženjeri, koji su sposobni da ponude rešenje za specifične probleme kao i stručnu tehničku podršku.